düdüklüde enginar yemeği
Düdüklüde Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Kısık ateş
2-3 Kişilik
Aklınızda bulunsun:
İç baklanın kabuğunu soymak için ; iç baklayı kaynar su içinde birkaç dakika bekletmeniz yeterlidir. Bir kap içinde 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte 1.5 su bardağı çeşme suyunu çırpma teli ile karıştırın. hazırladığınız bu karışımı enginarların üzerine dökün.
Ana malzemesi:
5 adet temizlenmiş enginar
200 gr. iç bakla
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı soğuk su (300 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 limon suyu
bir tutam dereotu
Düdüklüde enginar yemeğini nasıl yaptım:
- iç baklayı kaynar suda beklettim, kabuğunu soydum
- soğanı yarım ay şeklinde doğradım
- ve iç bakla ile karıştırdım ve az tuz serptim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- enginarı yıkadım, süzdüm ve düdüklüye dizdim
- üzerine unlu ve tuzlu suyu ilave ettim
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- ardından düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- enginarların üzerine iç bakla ve soğanı paylaştırdım
- üzerine zeytinyağı gezdirdim, limon sıktım
- düdüklünün kapağını kapatım, ocağı orta ateş ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- enginarların üzerine doğradığım dereotunu serptim
- ve enginarları spatula yardımıyla aldım cam tepsiye dizdim
- üzerine yemeğin suyunu ilave ettim ve soğumaya bıraktım
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.