düdüklü tencerede karnabahar yemeği
Düdüklü Tencerede Karnabahar Yemeği Tarifi:
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
yarım kilo karnabahar
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy domates
1 orta boy havuç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su (200 ml.)
Düdüklüde karnabahar yemeği yapımı:
- karnabahar dallarını dal dal koçanından ayırdım
- domatesi rendeledim, havucu soydum halka doğradım
- soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ardından ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- içine 6 kaşık zeytinyağını koydum, ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, havucu, salçayı, domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden sıcak su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
- ardından karnabaharı ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.