düdüklü tencerede hindi boynu haşlama
Düdüklü Tencerede Hindi Boynu Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 30 dakika
5 Kişilik
Sallanan ip ucu:
Aklınızda bulunsun, emi. Düdüklü tencerede hindi boyun haşlaması baştan sona kadar orta ateşte pişer.
Ana malzemesi:
1 kilo'ya yakın dilimlenmiş hindi boynu
5 su bardağı su
tuz
Düdüklüde hindi boynu'nu nasıl haşladım:
- hindi boyun parçalarını güzelce yıkadım ve süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine hindi boyun parçalarını, suyu ve tuzu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ardından saatime baktım
- tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- çatalı ete takarak bir yudum aldım, tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız