düdüklüde sebzeli et yemeği
Düdüklüde Sebzeli Et Yemeği Tarifi:
Pişme süresi: 30 dakika
4 Kişilik
Bilgi notu:
Kuşbaşı et, orta ateşte 20 dakika süre ile haşlanacak. Et haşlandıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilecek ve yemek 10 dakika süre ile kısık ateşte pişirilecek.
Ana malzemesi:
300 gr. dana döş eti (kuşbaşı)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
1 orta boy domates
1 iri sivri biber
1 iri patates
1 iri havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)
Düdüklü tencerede sebzeli et yemeğini nasıl yaptım:
- soğanı ve sivri biberi yemeklik doğradım
- domatesi rendeledim
- patatesi, havucu soydum kuşbaşı doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
- ardından 3 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 çay kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
- peşinden soğan, sivri biber, patates, havuç, domates, karabiber, pul biber, tuz' ilave ettim
- ve malzemeleri bir güzel karıştırdım
- peşinden, düdüklünün kapağını kapattım
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine tekrar koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.