düdüklüde etsiz patlıcan yemeği
Düdüklüde Etsiz Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
4 patlıcan (yarım kilo)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 sivri biber
1 kırmızı biber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (200 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz
Düdüklü Tencerede Etsiz Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır
- patlıcanları alacalı soydum ve yemeklik doğradım
- tuzlu su içinde yarım saat dinlendirdim
- soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
- kırmızı biberi ve sivri biberi yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, biberleri, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden (sıkarak) patlıcanı, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız