düdüklüde etsiz patates yemeği
Düdüklüde Etsiz Patates Yemeği Nasıl Pişirilir ve Malzemeleri:
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
3 patates (yarım kilo)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 sivri biber
1 domates
1 çay kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (250 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz
Düdüklü tencerede etsiz patates yemeğini nasıl yaptım:
- patatesleri soydum ve yemeklik doğradım
- soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
- sivri biberi yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, sivri biberi, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden patatesi, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız