düdüklüde domatesli pirinç pilavı
Düdüklüde Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Ypılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 5 dakika
Dinlenme Süresi: 20 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
1 su (200 ml.) bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük domates
1 su (200 ml.) bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tepelice tuz
Düdüklüde domatesli pirinç pilavı nasıl yapılır?
- pirinci çeşme suyunda yarım saat dinlendirdim
- peşinden, üzerini kapatacak miktarda su koyarak 8 defa yıkadım, süzdüm
- domatesin kabuğunu soydum, çekirdeklerini çıkardım ve ince doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- ve zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla domatesi, pirinci ilave ettim, hafif kavurdum
- ardından sıcak suyu ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine baktım ve üf üf demeye başladım.
- ardından kapağını tekrar kapadım
- ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırdım
- oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız