düdüklüde çalı fasulyesi
Düdüklüde Çalı Fasulyesi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 25 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
yarım kilo çalı fasulyesi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde çalı fasulyesi nasıl pişirilir?
- çalı fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve süzdüm
- ardından uzunlamasına ikiye böldüm ve doğradım
- domatesi rendeledim, soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden doğradığım fasulyeyi, toz şekeri, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız